جامعة عمران كلية الأعمال || جامعة عمران

عن الكلية

كلية الأعمال

نبذة عن الكلية

تزود كلية الأعمال المجتمع اليمني بأكاديميين ومهنيين بكفاءة عالية وفق أحدث التخصصات التجارية، من خلال تطوير برامج تعليمية تواكب أحدث برامج الجامعات الدولية لتأهيل كوادر وظيفية تلبي احتياجات الشركات العالمية ومتعددة الجنسيات.

الرؤية والرسالة

FOB vision:

FOB provides the Yemeni society with high quality academics and participators to keep abreast of the latest trade specialties and develop their teaching programs to keep pace with the latest universities and courses in order to qualify suitable job cadres for international and multinational companies.

رؤية كلية الأعمال:

FOB Mission:

To be the chosen one to companies and students.

رسالة كلية الأعمال:

أن تكون الاختيار الأول للطلاب ومنظمات الأعمال.

FOB Objectives:

FOB is point toward achieving the following objectives:

• Provide students with the most relevant scientific skillfulness and competence proficiencies. The motivation is to reinforce the economical and developmental thought for students.
  • Strengthening the organizational spirit and loyalty, and encourage students to interact constructively with the Management and labor aspects.
  • Encourage students to contribute in developing and enhancing the peculiar performance of organizations, and increase their participation in the purposeful decisions.
  • Improve the communication skills of students, and maximize the creativeness spirit toward the scientific performance.
  • Improve the teaching programs and materials to coup with the most recent technological and scientific progress worldwide.
  • Procuring a comprehensive training programs, and support the interaction behavior with the local community, international firms in Yemen
  • Contribute in developing the public and private labor and proficiency capabilities, and provide the experiences and consultancy services to the community sectors.
  • Supply the local as well as the regional organizations with the well-trained and educated Yemen proficiencies, and contributes in the overall performance improvements throughout the experiences and consultancy services provided.

أهداف كلية الأعمال:

تسعى كلية الأعمال الى إنجاز الأهداف التالية:

1. تزويد الطلاب بالمعارف العلمية والمهارات العملية، وتحفيزهم على ترسيخ الفكر الاقتصادي والتنموي.
  2. تقوية روح الولاء التنظيمي لدى الطلاب وتشجيعهم على التفاعل البنّاء مع الجوانب الإدارية في سوق العمل.
  3.  تشجيع الطلاب على المساهمة في تطوير وتعزيز الأداء المتميز للمنظمات وزيادة مشاركتهم في اتخاذ القرارات الهادفة.
  4. تحسين مهارات الاتصال لدى الطلاب وتعظيم روح الابداع العلمي لديهم.
  5. تحسين المقررات والبرامج التعليمية لمواكبة أحدث التطورات العلمية والتكنولوجية.
  6. تقديم برامج تدريبية شاملة، ودعم الشراكة مع المجتمع المحلي والدولي.
  7. المساهمة في تنمية القدرات والمهارات وتقديم الخبرات والخدمات الاستشارية لكافة قطاعات المال والأعمال.
  8. تزويد المنظمات المحلية والإقليمية بالكفاءات اليمنية المتعلمة والمدربة تدريباً جيداً، والمساهمة في تحسين الأداء من خلال تقديم الخبرات والخدمات الاستشارية.

بيانات التواصل مع الكلية

fob@amu.edu.ye / ايميل الكلية

0 / تلفون الكلية

عنوان الكلية